Om ARS

Om Alingsås Ryttarsällskap

Alingsås Ryttarsällskap är en ideell förening som driver ridskola, tävlingar, uppstallning och utbildningsverksamhet på anläggningen Bälinge Nygård. Vi är ca 350 medlemmar, och varje vecka har vi ca 350 uppsittningar på våra lektioner. ARS är en naturlig samlingsplats för hästintresserade i alla åldrar, fungerar som träningsplats för de med egen häst och som fritidsgård där man träffar kompisar och pysslar om ridklubbens hästar.

Anläggning Ridhus

Anläggningen

Dubbla stall, dubbla ridhus, paddock, gräsbana med terränghinder, dressyrbana, kafeteria och massor med härliga hagar. 

Ponnyridning

Medlemsskap

Vi medlemmar är klubben. Tillsammans skapar vi en verksamhet som vi alla är stolta över!
Vill du också bli en del av ARS?

Tävling, logga

Kontakta oss

Har du frågor eller vill komma i kontakt med oss? Eller ha en karta till vår anläggning?
Här hittar du kontaktuppgifterna du behöver!

Vår organisation

Föreningen ingår i Svenska Ridsportförbundet och drivs av en förtroendevald ideell styrelse. Vi har anställd personal som sköter ridskoleverksamheten, tävlingsarrangemang och den dagliga anläggningsdriften. Utöver dessa finns en stor mängd engagerade medlemmar som på ideell basis arrangerar aktiviteter och hjälper till med allt från tävlingsarrangemang, renoveringar, sponsring, kommunikation och annat. Föreningen har, sedan många år, en ungdomssektion med en ungdomsledd styrelse.

Alingsås Ryttarsällskaps anläggning och ridskola är godkänd och medlem av Svenska Ridsportförbundet. Det innebär bl.a. att säkerställa att anläggningen är välskött, har god hästhållning, att säkerheten är god och efterlevs samt att ridskoleverksamheten bedrivs av personal med godkänd utbildning.

Tävling på ARS

Tävling

Klubben har aktiva tävlingsryttare som tävlar på olika nivåer i olika grenar, enskilt och i lag. Dessa är ute och representerar klubben och Alingsås på en mängd orter varje år runtom i Sverige. Varje år arrangerar klubben även egna tävlingar i hoppning och dressyr.

Ideellt Engagemang

Vi medlemmar är föreningen och tillsammans skapar vi aktiviteter kring vårt gemensamma intresse! Föreningen är beroende av vad vi medlemmar åstadkommer på ideell basis. Tack vare det ideella arbetet kan vi hålla nere kostnaderna för en bra verksamhet som är tillgänglig för många. Utan den ideella basen i svensk ridsport skulle betydligt färre barn och ungdomar få möjlighet att utvecklas inom ridsporten.

Vad kan jag göra?
Här på klubben händer det alltid något och du som medlem är välkommen att hjälpa till och umgås med alla andra här på anläggningen. Du kan till exempel hjälpa till på tävlingar, i stallet, i caféet eller varför inte hjälpa oss som yrkeskunnig hantverkare eller med något annat som du råkar ha kompetens i?

Du kanske har eget företag eller har kontakter för sponsring? Alla bidrag är av intresse oavsett om det är sponsorspengar eller i form av material, priser till tävling etc.

Våra tävlingar genomförs med hjälp av medlemmar som agerar funktionärer på olika poster. Det finns alltid något att hjälpa till med vare sig man är erfaren eller inte – som personal på banan, framridningen, parkeringen etc. Eller varför inte baka till caféet? Vi behöver Dig! Tävlingsintäkterna kan till exempel ge en ny ridskolehäst, nytt underlag i ridhusen eller nya hinder.

Vill du hjälpa till? Kontakta någon i personalen eller styrelsen. All hjälp mottages tacksamt!

Alla som rider i vår verksamhet, är uppstallade hos oss och/eller tävlar för vår förening ska vara medlemmar. Läs mer här om medlemsförmåner och hur du går tillväga för att bli medlem.

Tävlingsfunktionär domartornet
Ridskola stallsysslor
ARS Historia

ARS Historia

Föreningen startades redan 1966 och har ända sedan starten haft ridklubb på Övre Nygård.

rosetter

Stipendier

Vi delar varje år ut….

rosetter

Styrelse & US

Förenjingen har en förtroendevald ideell styrelse samt en ungdomssektion.