Börja rida

Börja i ridgrupp på ARS

Ridskolan erbjuder verksamhet för alla barn, ungdomar och vuxna oavsett utbildningsnivå. De yngsta eleverna börjar att rida i nybörjargrupp (30 min ridning+30 min teori varje gång), och flyttas sedan upp i nivå allteftersom. Som junior rider du 45 eller 60 min, som senior 60 min. För de som ridit lite längre och vill ha lite mer utmaning i sin ridning finns grupper som inriktar sig på speciellt markarbete/hopp.

Vill du börja rida? Vi startar nya grupper med jämna mellanrum. Det kan även finnas ströplatser i befintliga grupper. För mer info om våra grupper, nivåer och tider kontakta ridlärare Lina Falk genom att maila alingsasRS@gmail.com

Ridskola BörjaRida

"Prova på" & "Drop in"

“Prova på” passar dig som aldrig har ridit såväl som dig som har liten ridvana.
Prova-på-ridning för barn är ridning i grupp där du behöver ha med en vuxen medföljare som leder hästen.

“Drop-in”-grupperna kräver viss ridvana. Vi har “Drop-in ridning för ungdomar & vuxna”, samt “Drop-in-markarbete för ungdomar & vuxna”.

Du kan läsa mer om de olika alternativen samt anmäla dig via vårt bokningssystem. Klicka på knappen nedan, och i bokningsystemet väljer du boka, och sedan det alternativ du vill boka.

Du kan även ladda ner appen Bokamera till din telefon. Använder du appen kan du ställa dig i kö till reservplats om tillfället du vill boka är fullt. Då får du ett mail med erbjudande om att boka plats om någon deltagare avbokar.

Klubben har ridhjälmar och säkerhetsvästar för utlåning.

Det år du fyller sju år kan du börja i en nybörjargrupp. Fram tills dess kan man komma på prova på-ridningen hur ofta man vill. Hjälm och väst finns att låna

Boka "Drop-in" eller "Prova på" här

(obs, pga tillfälliga tekniska problem med kopplingen till bokningssystemet så kan det vara så att bokningen för Drop-in eller Prova-på saknas här. Du kan boka direkt via Bokamera-appen. Om du behöver hjälp, kontakta oss på alingsasrs@gmail.com)

Info till ridande på ARS

Som medlem och ridande på Alingsås RS blir du en del av klubben.
Klubben är en ideell förening vilket betyder att vi alla hjälps åt att driva verksamheten.
När du väljer att rida hos oss ser vi också att du hjälper till med hästskötseln, utrustningen och anläggningen.

När du kommer till din lektion ingår det också en stallsyssla, ridläraren ansvarar för att informera om detta på hästlistan. Du ansvarar också över att hästen blir ordentligt ryktad innan och efter sin lektion och att utrustningen rengörs.
Du ska också se till att göra rent efter dig och din häst på de ställen du och hästen vistats på, så som spolspiltor, uppbindnings platser och gårdsplan. Är du under 13 år ansvarar din förälder för att det blir gjort ordentligt. Är det något du undrar över kan du alltid prata med din ridlärare.

Har du inte möjlighet att komma på din lektion vill vi att du mailar och meddelar. Så vi kan fördela hästarna så jämt som möjligt. Missar du en lektion har du möjlighet att sälja vidare din lektion EN gång per termin, denna begränsning har tillkommit för att ridlärarna bättre ska kunna planera sitt och hästarnas arbete. Blir du sjuk en längre period får du pengar tillbaka mot uppvisande av läkarintyg.

Du som medlem kommer också en gång per termin att få ett funktionärsuppdrag. Är du under 13 ska du ha en förälder/vuxen med dig. Du ansvarar själv för att fixa en ersättare eller byta om du inte kan det utdelade passet. Du kan be din ridlärare om hjälp ifall det behövs.

Vi ser alltid att hästarna ska komma i första hand och att anläggning ska skötas snyggt.

Ridskola BörjaRida
Ridskola BörjaRida

Intresse­anmälan - Barn & Ungdom

Intresse­anmälan - Vuxen