Träna med egen häst

Välkommen att träna på vår anläggning

Vi har två fina ridhus, paddock, dressyrbana och gräsbana som det finns möjlighet att boka för enskild träning, gruppträning och annan verksamhet.

Anläggningskort

För att lösa anläggningskort behöver du vara medlem i ARS. Du kan läsa mer om vad medlemskapet inkluderar samt priser på medlemssidan.
Om du planerar att komma till oss och betala engångspris eller på ditt 10-kort vill vi gärna att du mailar till alingsasRS@gmail.com innan så att vi vet vilka som rider på anläggningen och kan stämma av det med inbetalningarna.
Information om när ridhusen är lediga hittar du i vår aktivitetskalender. Notera att ridskolan alltid har företräde, och ibland byter plats för sina lektioner jämfört med vad som anges i kalendern.

TränaMedEgenHäst2

Bokning av ridbanor för träning

Båda våra fina ridhus, vår paddock, dressyrbana och gräsbana finns tillgängliga för att boka för enskild träning, gruppträning och annan verksamhet.Tränare som vill använda vår anläggning för träningar får gärna göra det genom att boka tid i någon av våra ridbanor enligt prislista.

● För medlemmar som är uppstallade på ARS eller har anläggningskort utgår ingen extra avgift för att man har hjälp av tränare vid dressyr samtidigt som ridbanan är
öppen för andra ridande. Vid dressyrträning med tre elever eller fler ska ridbanan bokas.
● Vid hoppträning för instruktör skall ridbanan bokas oavsett antal ekipage, detta av säkerhetsskäl.
● Förtydligande: Vid bokning av stängd ridbana (hoppning 500 kr/h och dressyr 400 kr/h) tillkommer ingen annan avgift, varken för ekipage med eller utan anläggningskort.
● Bokning av ridhus sker senast dagen innan och till ridklubbens personal.
● Tränaren eller den som bokar ridbanan ansvarar för att bokningsavgiften betalas in till klubben efter varje tillfälle. Avgiften swishas till ARS 123 263 9177.
● Tränare informerar sig om de regler som gäller på anläggningen ex. skötsel av underlag (mockning), hindermaterial m.m.
● För de fall styrelsen finner att tränare eller ryttare inte tillämpar en för oss lämplig hästetik kan tränare eller ryttare nekas att hyra ridhuset.

*En bokningskostnad utgår vid träning med stängd bana därför att ridbanan blir oåtkomlig för uppstallade, ridskoleverksamhet och andra som rider på anläggningen.
**Ingen sådan avgift utgår vid träning för instruktörer anlitade av ARS (t.ex. anställda ridlärare). 

Hoppning

Stängd ridbana
500 kr per timma
  • Hindermaterial ingår
  • Stängd bana - Reserverad endast för er
  • Enskild eller grupp

Hoppning

"Öppen bana"
200 kr för 30 minuter
  • Färdigbyggd bana
  • Endast tillgänglig vissa datum
  • Framridningsmöjlighet finns

Dressyr

Stängd ridbana
400 kr per timma
  • Stängd bana - Reserverad endast för er
  • Enskild eller grupp

Dressyr

Öppen ridbana
150 kr* per timma
  • Öppen bana
  • 1-3 ekipage

Öppen Bana Hoppning

30 min hoppning på färdigbyggd bana på bestämda datum antingen i Sernekehallen eller utomhus i paddocken eller gräsbanan.

Du får använda bana med tävlingshinder själv. Ridhusmått: 27×80 m. Framridningsmöjlighet finns även i manege intill med mått 24×64 m.

Se aktuella datum i bokningen nedan.

TränaMedEgenHäst3

Obligatoriskt medlemskap

Medlemskap i ARS krävs för att lösa anläggningskort.

Medlemmar/tävlande i ARS 2024

Årskort Kalenderår 3300 kr

Halvårskort 2100 kr

Kvartalskort 1500 kr

10-gångskort 1200 kr

Engångshyra (utan anläggningskort) 150 kr

Tävlar för annan klubb än ARS 2024

Årskort Kalenderår 4400 kr

Halvårskort 2800 kr

Kvartalskort 2000 kr

Engångshyra (utan anläggninskort)300 kr

Betalas till BG 355-8475 alt. Swish 123 263 9177. Ange vad och vem du betalar för.

Om du planerar att komma till oss och betala engångspris eller på ditt 10-kort vill vi gärna att du mailar till alingsasRS@gmail.com innan så att vi vet vilka som rider på anläggningen och kan stämma av det med inbetalningarna.

Boka här