Klubb­mästerskap

Årliga klubbmästerskap på ARS

En gång per år arrangeras Klubbmästerskap för Alingsås Ryttarsällskaps medlemmar. Eftersom detta är en klubbtävling krävs ingen tävlingslicens för vare sig ryttare eller hästar, men samtliga deltagare behöver ha “mini-Grönt Kort” eller “Grönt Kort”

Klubbmästerskapet är uppdelat på två deltävlingar: hoppning och dressyr, och bland dem som väljer att tävla i båda grenarna utses följande Klubbmästare:
Ridskoleekipage – en Junior-ryttare och en Senior-ryttare
Privatekipage – en Ponny-ryttare och en Häst-ryttare

Information om datum, tider och andra detaljer som kan variera år från år läggs upp på ARS Facebook/Instagram för ridskoleekipage och på TDB (Tävlingsdatabasen) för privatekipage. Startlistor samt resultat publiceras i ARS Facebookgrupp.

Hoppning

KM i hoppning 2024 rids i bedömning A:0

Ridskoleekipage (anmälan i webbutiken – Klubbarrangemang):
Klass 2 – 50 cm : Notte, Royal, Buster, Ewald, Tosse, Laban och Rusty
Klass 3 –  60 cm: Moonlight, Hälge, Orvar, Maxton, Marty, Fakir, Romeo, Elia och Ramzes
Klass 4 – 70 cm: Calle, Julian, Hugo, Princeton, Link, Osker, Mumbai och ChichiBu

Egen häst (anmälan i TDB):
Klass 5, LD (ponny)
Klass 6, 90 cm Häst

Vi tillämpar TR:s bestämmelser vad det gäller hästens hälsotillstånd samt reglerna om olämplig bestraffning. Godkänd hjälm skall användas på hela området och godkänd säkerhetsväst är obligatoriskt för ryttare under 18 år.

Prisutdelning för hoppklasserna sker efter sista starten för dagen. Därefter koras totala Klubbmästarna bland dem som deltagit i både KM dressyr och KM hoppning.

Ridskola Ridlektion Gräsbanan Bambam
Dressyr Alingsås

Dressyr

Vid KM i dressyr väljer de tävlande mellan de olika programmen Lätt C:1, Lätt B:1 & Lätt A:1 på kort bana. Välj att rida på din nivå! Har du till exempel tävlat LA så väljer du även att rida LA på KM. Har du inte tävlat innan så rekommenderar vi att du startar med LC.

Vi tillämpar TR:s bestämmelser vad det gäller hästens hälsotillstånd samt reglerna om olämplig bestraffning. Godkänd hjälm skall användas på hela området och godkänd säkerhetsväst rekommenderas.

Prisutdelning för dressyrklasserna sker efter sista starten för dagen.

Klubbmästerskap med Ridskolehäst

För att vara med på KM är det obligatoriskt att ha mini-grönt-kort och minst rida i 45-minutersgrupp. Du ska även ha ridit hästen som du väljer på lektion tidigare. Rådgör med din ridlärare om vilken häst och höjd/program du bör rida INNAN du anmäler dig. Lektionsekipage tävlar endast mot varandra. En häst kan gå flera rundor med olika ryttare, men brukar ha ett max på 3 anmälningar.

Om du är under 18 år ska du ha en vuxen ansvarig med dig på tävlingen.

Anmälan sker via webbutiken – klubbarrangemang.

KM