Våra instruk­törer

Personalen på ARS

Vad vore en ridskola utan sina instruktörer? Vi på ARS är så stolta över våra duktiga medarbetare och ridlärare!
Här kan du lära känna dem lite bättre och kolla in vad de har för bakgrund, utbildning och arbetsuppgifter. 

Vi som jobbar här är:

  • Carita Wikström-Zetterström, verksamhetschef & instruktör
  • Lina Falk, instruktör & administration
  • Karin Jacobsson, instruktör & tävlingsansvarig
  • Gunnel Brolin, kansli
  • Klara Koppel, instruktör
  • Nova Magnusson, instruktör
  • Andreas Johansson, stall och anläggning
  • Marcus Sannestål, stall och anläggning
  • Daniel Wall, stall och anläggning

Här nedan så kan du få reda på lite mer om oss!

Orvar, hästar, hage, ridskola

Carita Wikström-Zetterström

Verksamhetschef & instruktör

Carita Ridlärare

Började rida på en shetlandsponny när jag var 4 år i Kiruna Ridklubb. Vi flyttade sen till Luleå där jag fortsatte att rida under hela min uppväxt. Red också lektioner på klubbarna i Boden och Piteå. Så många olika hästar hann jag rida i tidig ålder.

Min första egna häst fick jag när jag var 12 år. Tävlade både ponny från ridskolan och min egna häst parallellt. Utbildade mig till ridlärare när jag var 17 år RIK 0 när jag var 18 år Valla, 20 år RIK I, 22 år RIK II och 30 år gick jag pedagogen. Jag var ridlärare i Luleå Ridklubb under min utbildningstid till ridlärare sen fick jag ett erbjudande att flyttade jag till Los Angeles och jobba som dressyrtränare på en stor anläggning där. Tävlade också alla hästar som jag tränade där.

Jag började första gången på Alingsås Ridklubb 1993 som ridlärare så några av er känner mig sen dess. Jobbat också på Strömma Naturbruksgymnasium (hade Karin som elev). Andra gången på Alingsås Ryttarsällskap var 2002-2010 som ridskolechef. Sen Strömma igen, och ett kort tag på Bollebygd Ridklubb med Gunnel och nu tredje gången Alingsås Ryttarsällskap start 2016.

Jag har haft många egna hästar som jag köpt eller egen uppfödning som jag utvecklat själv eller på senaste åren i ett team fått fram hopphästar som utbildats från grunden sedan sålt. Jag har för närvarande en av mina hästar på ridskolan som heter Caltara.

Det bästa med jobbet är att få träffa människor varje dag som antingen precis börjat med hästar eller hållit på med hästar hela sitt liv som jag. Att få följa och utveckla ryttare och hästar är verkligen givande. Att jag får arbeta med något jag valt själv är också mycket engagerande. Att få vara på vår fina anläggning och ha den som arbetsplats med fina medlemmar, fina kollegor, fina hästar det är guldvärt.

Karin Jacobsson

Instruktör & tävlingsansvarig

Uppväxt på bondgård med mina föräldrar och 3 äldre syskon och en yngre. Hästar och andra djur med dess sysslor har funnits med sedan jag var liten. Mellan 7-11 års ålder red jag på Marks Ridklubb. Jag fick min första egna ponny, C-ponnyn Minette som jag tog över efter min ena storasyster, när jag var 10 år. Jag tog föl på Minette efter två år och när jag var 14 år bytte jag ponnyn och fölet till min första storhäst. Jag och mina två äldre systrar hade alltid flera hästar hemma på gården, vi red och skötte hästarna tillsammans, avlade fram över 10 föl, blandat ponny och häst.

På gymnasiet gick jag på Strömma naturbruksgymnasium med hästinriktning. Jobbade sen ett år i försäljnings/tävlingsstall i Sverige innan jag åkte till Irland och jobbade hos landslagsryttaren Paul Derrah. Jobbade sedan 6 månader i ett svenskt stall innan jag började på Hippologen. Där var jag ett år på Flyinge och ett år på Strömsholm för att utbilda mig till ridlärare. Jag hade där med mig min häst Laron, som jag hade förmånen att få mycket extra träning med utöver skolan för alla duktiga tränare på plats, bla Peter Eriksson, Fredrik Jönsson, Sylve Söderstrand, Lotta Björe mfl. Vi tävlade upp till 140 cm hoppning.

Efter examen 2002 erbjöd Carita mig jobb på Alingsås Ryttarsällskap, som jag då nappade på och är ännu kvar!
Jag har sen min tid i tävlings/försäljningsstall köpt nån häst då och då som jag utbildat och sen sålt för att hela tiden ha möjlighet att kunna utveckla min ridning med nya hästar. Flertalet har jag köpt unga och sen tävlat upp till 120/130 cm hoppning och MSV dressyr.
I dagsläget har jag bara unghästar, 1, 2 och 5 år som jag väntar en spännande framtid med. Annars går min helger nu mest till att vara banbyggare på tävlingar och vara med min dotter med sin D-ponny på tävling.

Det bästa med jobbet är att få jobba med hästar och se utveckling hos hästar och elever. Att få dela med mig av min kunskap och få vara en del av elevernas framgångar. Kul med mycket variation i arbetet och en härlig gemenskap på klubben med både kollegor och medlemmar!

Karin ridinstruktör Perspnal

Lina Falk

Instruktör & administration

Personal

Min hästkunskap och ridning började på ridskolan vid 8års ålder. Jag har sedan dess ridit på ridskolan, hjälpt till med andras hästar och till slut i vuxen ålder fick jag köpa min första egna häst, en häst som till och med stod på ridskolan.
Under min tid på ridskolan har jag fått möjligheten att rida olika typer av hästar, unga som gamla och dessutom fått förtroendet att rida o utbilda hästar utöver lektionstiden.
Jag har varit aktiv i alla delar av verksamheten så som ungdomssektionen, tävlingsverksamheten och ridskolan!
Genom att vara aktiv och ha viljan att lära sig fick jag också chansen att börja jobba på klubben, något jag är väldigt glad över!
Har efter gymnasiet tagit hästskötarexamen, gått ridledarutbildningen och fortsätter att utbilda mig inom hästar och ridsporten.

Det bästa med mitt jobb är att jag får se både hästar och ryttare utvecklas och växa tillsammans. Jag hoppas på att kunna inspirera mina elever att bli ännu bättre och få ökad kunskap inom hästsporten. Jag tycker att vi har en fantastisk förening med god gemenskap och driv framåt.

Gunnel Brolin

Kansli & administration

Personal

Uppväxt på landet, började rida på Bollebygds Ridklubb när jag var 7 år. Var aktiv i ungdomssektionen, gick ungdomsledarkurs och var skötare åt lektionshäst.

Jobbade med hästar i Spanien 1,5 år och i Frankrike 1 år innan jag återvände till Sverige och har jobbat på ridskola sedan dess.

Det bästa med jobbet är variationen - ingen dag är lik den andra! Roligt med alla fina hästar och människor i Alingsås!

Klara Koppel

Instruktör

klara 2

Mitt intresse för hästar började när jag var liten. Vid 6 års ålder började jag rida på 4H och fick mersmak för hästarna. Jag började då rida på ridskola på Alingsås Ryttarsällskap vid 7 års ålder. Det bästa med ridningen och att ta hand om de fyrbenta vännerna är att man verkligen får lära känna varje individ och skapa ett band med varje hästs personlighet.

Det bästa med jobbet är att tillsammans med eleverna utvecklas och skapa samspel mellan häst och ryttare på bästa sätt. Den drivande faktorn hos mig är att se ekipagen lyckas och nå sina mål oavsett ålder och nivå. Självklart är en stor del också att få jobba och spendera tid med våra fina ridskolehästar!

Nova Magnusson

Instruktör

Nova instruktör

Jag har sedan tidig ålder alltid älskat hästar och började rida på ARS busiga ponnier vid 10-års åldern. Jag har alltid älskat att få vara en del i att utvecklas med hästarna och kunna ta fram det bästa ur varje individ. Jag har haft möjligheten att utbilda många hästar både i och utanför jobbet.

Det bästa med jobbet är att tillsammans med elever kunna utvecklas och utmana sig till det bättre. Min stora passion här i livet är att få vara en del av framgången och lyckan hos ekipagen - från barnsben till tävlingsryttare. Och såklart spendera dagarna med våra fantastiska ridskolehästar!

Andreas Johansson

Stall och anläggning

Personal

Jobbat i två år i travstall. Haft egen häst sedan 2002. Innehar amatörtränarlicens.

Det bästa med jobbet är att få hålla på med hästar och ha möjlighet att lägga upp arbetet själv över dagen.

Marcus Sannestål

Stall och anläggning

Personal

Haft häst i familjen sedan jag var barn. Ridit på ridskola.

Det bästa med jobbet är variationen!

Daniel Wall

Stall och anläggning

Personal

Gjorde praktik i travstall innan jag började på ARS 2019.

Det bästa med jobbet är givetvis hästarna!