Tävlingar

Tävla på, och för, ARS

Alingsås ryttarsällskap arrangerar varje år ca 30 tävlingar för häst och ponny i hoppning och dressyr. Vi har allt från Pay & jump och kval till breeders i Elmia för 4 åringar i dressyr. Vi är stolta över vår anläggning och att vi har möjligheten att kunna arrangera uppskattade tävlingar för alla nivåer.
Alla våra tävlingar hittar du i Ridsportförbundets Tävlingsdatabas TDB.

Tävlingsområde vid tävlingar på ARS

Tävlingsområdet varierar något beroende på vad det är för tävling. 

anläggningsskiss, tävlingsområde, hopptävling
anläggningsskiss, tävlingsområde dressyr
Gräsbanan

Ridskolans klubbtävlingar

För våra medlemmar har vi varje år klubbmästerskapen som avgörs under vårterminen. Man tävlar i hoppning och dressyr där resultaten läggs ihop och klubbmästare koras i ridskoleekipage junior och senior samt privatekipage junior och senior.

Vi har även några Pay & Jump och Pay & Ride för ridskoleleverna varje termin, både utomhus och inomhus. Vill du vara med så håll utkik på våra sociala medier när det är eller kolla i Aktivitetskalendern. Fråga alltid din ridlärare om val av häst och höjd/program innan du anmäler dig.

Kommande tävlingar och aktiviteter

Mars 2025

lördag 1 mars

09:00 – 15:00
Anläggningen uthyrd Stigandi Islandshästförening
Tävling rosetter
Tävling

Pay&Jump / Pay&Ride

Testa på hur det är att tävla, men utan att tävla. Gör en “träningstävling” för att se alla steg som man gör på en vanlig tävling, och öva på att rida bana eller program.

Dressyr

Grönt Kort

Det finns mycket man behöver lära sig innan man kan ge sig iväg på sin första tävling. För alla större tävlingar krävs ett sk “Grönt kort”, och för klubtävlingar “Mini-grönt kort”.

tävla för ars

Tävla för ARS

Vill du tävla för ARS? Genom vårt ryttaravtal kan tävla både individuellt och i lag för klubben.