Stipendium & utmärkelser

Dagmars stipendium och Madams mod

Vi är otroligt stolta över att ha ett antal fina utmärkelser och ett stipendium att dela ut varje år. 

Dagmar Peterzéns Utbildningsstipendium

Dagmar Peterzén var en av Alingsås Ryttarsällskaps eldsjälar som brann för ungdomars möjlighet att växa både som personer och ryttare. Dagmar såg till att alla fick plats, oavsett ambition och förutsättningar. Det är mycket tack vare hennes drivkraft, positivitet och initiativ som ARS är en aktiv och välkomnande förening än idag.

När Dagmar fyllde 95 år önskade hon sig pengar till en fond för ARS ungdomar. När hon sedan gick bort hösten 2017 valde hennes familj att fortsätta insamlingen till fonden för att skapa detta utbildningsstipendium.

Vad kan jag ansöka för?

Vill du utveckla dig som ryttare kan du ansöka om bidrag för träningar, lektioner, läger, tävlingar och liknande. Eller finns det något utanför ridsporten som skulle utveckla dig som person, tex inom tävling eller ledarskap? Alla idéer är välkomna!

Vem kan söka?

Med start 2017 och 10 år framåt kan du som är 13-25 år och medlem i Alingsås Ryttarsällskap ansöka.

Hur gör jag?

Använd mallen (se länk nedan) och skicka ett mail till styrelsenARS@gmail.com senast 31 december. Maxbelopp att ansöka om är 5000 kr. Stipendiet delas sedan ut i samband med ARS årsmöte. Under året som följer får stipendiaten i uppgift att dokumentera (tex filma eller fota) vad hen använt pengarna till. Vi ser gärna att förra årets stipendiat är med vid utdelningen av nästa års stipendium.

madam

Madams Mod

Madam var – förutom att hon varit en våra bästa ridskolehästar – en modig häst som också gett många andra mod att utvecklas. Därför har vi på Alingsås Ryttarsällskap en modig utmärkelse i Madams anda. Utmärkelsen kallas Madams mod och ska ses som en uppmuntran till alla att vara modiga.

Priset ges till en person som under året visat mod i eller omkring stallet, eller på hästryggen. Exempel på modiga handlingar kan vara att prova att rida trots att man är rädd men gärna vill, att hjälpa till under ett arrangemang eller en tävling för första gången trots att man inte kan något om hästar eller är ny i klubben eller att man ställt upp för någon i stallet.

Utmärkelsen kommer att delas ut vid Alingsås Ryttarsällskaps årsmöte.

Nominering sker löpande under året genom att någon skickar in namn och motivering. Nomineringen ska vara inskickad till styrelsenARS@gmail.com senast 15 februari.

Årets Stallis

Ungdomssektionens styrelse utser varje år en person som på något sätt utmärkt sig i ridskolans stall genom att vara hjälpsam och på olika sätt varit en god förebild för andra elever.
Utmärkelsen delas ut i samband med den årliga Lucia/Jul-showen.

Ungdomssektionen utmärkelser