Medlemskap

Medlemskap i ARS

Medlemskap är grunden i vår ideella förening. Det är vi medlemmar som skapar aktiviteter och gemenskap runt vår gemensamma intresse! Du behöver ett medlemskap om du vill ingå i en grupp på ridskolan, ha din häst uppstallad eller tävla för föreningen. Varmt välkommen in i gemenskapen!

Hur blir man medlem?

Betala in medlemsavgiften på BG 355-8475 och ange namn, personnummer och e-postadress för den som önskar bli medlem. Elever som rider i en fast grupp på ridskolan får medlemsavgiften via faktura.

Medlemsavgift kalenderår 2024:
Junior (under 18 år) 425*:-
Senior (över 18 år) 575*:-
Familj (boende på samma adress) 925*:-

*För varje medlem betalar ARS en årlig avgift till Svenska Ridsportförbundet, Västergötlands Ridsportförbund och för den gemensamma olycksfallsförsäkringen. Resten av din medlemsavgift går till underhåll och utveckling av föreningen.

Medlemsförmåner

 • Som medlem har du rätt att delta, rösta och komma med förslag på föreningens årsmöte. 
 • Som medlem i ARS är du försäkrad genom Folksam. Läs mer här om försäkring. Vid skadeanmälan använder du följande länk: Folksam Idrottsförsäkring
 • Medlemstidningen Häst & Ryttare. Läs mer här
 • Granngården ger 2% bonus till dig och 2% återbäring till föreningen
 • Hööks Alingsås bjuder in till föreningsdagar, ofta med 20% rabatt på stor del av sortimentet.
 • För medlemsförmåner som licensierade tävlingsryttare, se ryttaravtal.
MedlemskapTrygghet

Miljöpolicy

För allas säkerhet och trivsel uppmanar vi alla medlemmar att följa den här policyn, oavsett om du är aktiv på föreningens anläggning eller på annan plats.

Skulle det inträffa något som ger en dålig känsla eller som känns svårt att hantera, tala med personalen eller styrelsen för att få hjälp att reda ut det.

Policy med hästarna:

 • Vi använder inte mobilen från hästryggen p.g.a. säkerhetsrisken. När du sitter på hästen bör du ha fullt fokus på hästen och vad som händer runtomkring. Hästar är flyktdjur och kan reagera blixtsnabbt.
 • Om du rider ut, se till att ta med mobilen i fickan så att du kan ringa om något händer.
 • Undvik att hålla på med mobilen när du hanterar (t.ex. leder) hästen. När vi hanterar hästarna bör vi ha fokus på hästen och omgivningen.
 • Du får endast lov att fota/filma dig själv eller ditt eget barn (förutsatt att barnet vill det) under ridlektioner. Om andra kommer med på bild/film måste du fråga om lov innan.
 • Om du vill fånga en fin stund eller t.ex. filma för att utveckla din egen ridning så fota från marken eller be att någon annan från marken filmar dig.
 • Om du ska fota/filma under lektionstid får det inte störa undervisningen eller ta fokus från lektionen. Som instruktör kan det också vara distraherande om det filmas utan kännedom. Ridlärarna har fullt fokus på att instruera och eleverna ska kunna slappna av under sin ridstund utan att behöva tänka på hur det kan se ut eller låta på film.

Trygghetsgruppen

Trygghetsgruppen finns för att främja en trygg miljö i stallet. Ingen skall behöva bli utsatt för kränkande eller orättvis behandling i våra stallar och detta gäller både människa och djur. Vi finns här för att stötta och hjälpa om sådana situationer skulle uppstå. Vill du komma i kontakt med oss så kontakta antingen Lina Falk (ridlärare) eller Camilla Apoy (ordförande).

Lina Falk: tel: 0762-225145, email: linafalk94@gmail.com
Camilla Apoy: tel: 0734017910, email: camilla.lahte@hotmail.com